2021 Ocak transfer penceresi ne zaman açılıyor ve en önemli hedefler kimler?

Açılıp kapandığında yaklaşan transfer penceresi ile ilgili tüm detayların yanı sıra yüksek profilli oyuncularla mahkemeye verildi

Contents

Yaklaşan transfer penceresinin ne zaman açılıp kapanacağı ve yüksek profilli oyuncularla ilgili tüm ayrıntılar

Transferlerin entrikası ve heyecanı, tüm yıl boyunca büyük para hareketleri söylentileri ile futbolun en ilgi çekici yönlerinden biri olmaya devam ediyor.

Doğal olarak, transfer konuşması pencerenin açılışına yaklaştıkça yoğunlaşır, deyim yerindeyse "çarpmadan" hemen önceki anlarda bir kreşendo'ya ulaşır.

Yeni yılın öncesinde, Goal size yaklaşan Ocak transfer penceresinin ne zaman açılıp kapanacağı ile ilgili tüm ayrıntıları ve en önemli hedeflere bir göz atma olanağı sunuyor.

2021 Ocak transfer penceresi ne zaman açılıyor ve kapanıyor?

2021 Ocak transfer penceresi, Premier Lig ve İngiliz Futbol Ligi kulüpleri için 2 Ocak Cumartesi günü açılacak.

1 Şubat Pazartesi günü kapanmadan önce yaklaşık dört hafta açık kalacak .

Tabii ki, transfer penceresi ülkeden ülkeye değişiyor, bazı ligler farklı açılış ve kapanış tarihlerine bağlı kalıyor.

Örneğin İspanya'da La Liga kulüpleri 4 Ocak Pazartesi'den – İngiltere'de pencere açıldıktan iki gün sonra – 1 Şubat'a kadar transfer işine girebilecekler.

İtalya aynı pencere tarihlerini takip edecek, yani Serie A kulüpleri İspanyol meslektaşları ile uyumlu olacak.

Alman ve Fransız kulüpleri için transfer dönemi dönemi İngiltere'dekiyle aynı olacak – 2 Ocak'tan itibaren açık ve 1 Şubat'ta kapalı.

Lig Transfer penceresi açılır Transfer penceresi kapanır
Premier Lig 2 Ocak 2021 1 Şubat 2021
Bundesliga 2 Ocak 2021 1 Şubat 2021
Ligue 1 2 Ocak 2021 1 Şubat 2021
La Liga 4 Ocak 2021 1 Şubat 2021
a Grubu 4 Ocak 2021 1 Şubat 2021

2020-21 sezonları etkin bir şekilde normal programlarına döndüğünden, Ocak transfer penceresinin tarihleri Covid-19 ile ilgili gecikmelerden etkilenmedi.

2020'deki yaz transfer penceresi, dünya futbol liglerinin alışılmış yarışma takvimlerini kilitleyen önlemlerin altüst ettiği yıla daha da itildi.

Bir ay geriye çekildi, Temmuz sonunda açıldı ve Ekim başında kapandı, yani daha çok bir yaz-sonbahar transfer dönemi oldu.

Ocak ayı transfer döneminin en önemli hedefleri kimler?

Peki, önümüzdeki Ocak dönemindeki en önemli transfer hedefleri kimler?

Önümüzdeki yaz bir dizi yüksek profilli yıldızın kontratı sona erdi , ancak anlaşmalar erken tamamlanabilirken diğerleri kulüplerinde kendilerini gözden kaçırıyorlar.

Lionel Messi | Barcelona

Belirsizlik, 2021 yazında Barcelona ile sözleşmesi sona erecek olan altı kez Ballon d'Or galibi Lionel Messi'nin geleceği etrafında dönmeye devam ediyor.

Paris Saint-Germain ve Inter gibileri de potansiyel destinasyonlar olarak lanse edilmesine rağmen, özellikleManchester City ile güçlü bir şekilde bağlantılıydı.

Arjantinli, Ağustos ayında Camp Nou'dan erken bir çıkış için bastırdı, ancak sonuçta çabalarından vazgeçti, ancak Goal ile özel bir röportajda ayrılmak istemesinin nedenlerini açıkladı.

Meselelerden biri, Messi'nin Ekim ayında geri çekilen Barca'nın eski başkanı Josep Maria Bartomeu ile olan ilişkisiydi ve kulüp yakında Ocak ayında yeni bir başkan seçecek.

Messi'nin geleceği ile ilgili son çağrıyı yapmadan önce 24 Ocak'ta sonuçlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonucunu bekleyeceği hissediliyor.

Mesut Özil | Cephanelik

Bir zamanlar dünyanın en iyi futbolcularından biri olarak kabul edilen Mesut Özil'in yıldızı, Arsenal'deki son iki sezonu boyunca önemli ölçüde soldu ve şimdi kendisini kadro listesinden çıkarılmış buluyor.

Gunners hiyerarşisi, kazançlı bir şekilde ödüllendirilen Dünya Kupası galibini kadrolarından çıkarmaya hevesli görünüyor, ancak tam olarak nerede olabileceği belirsizliğini koruyor.

Özil, kuzey Londra kulübü ile olan sözleşmesini görmek istediğini ifade etti, ancak aynı zamanda oyun oynamak için de hevesli ve bunu yapmak için muhtemelen taşınması gerekecek.

Menajeri,Fenerbahçe'nin ilgilendiğini teyit ederken, oyun kurucunun "dünyanın her yerinden" teklifler aldığını açıkladı.

David Alaba | Bayern Münih

David Alaba, Bayern Münih'in yiğitlerinden biridir ve Bavyera'da geçirdiği süre boyunca dokuz Bundesliga şampiyonluğu ve iki Şampiyonlar Ligi galibi madalyası topladı.

Ancak Oliver Kahn, sözleşmeli görüşmelerde kendisi için meşhur "kırmızı halı" nın açılmasına rağmen Avusturya enternasyonalinin ayrılmaya niyetli olduğunu ima ederek , zamanının sona ermesi gibi görünüyor .

Manchester United , Alaba için potansiyel bir destinasyon olarak bahsedilirken, Chelsea'nin de onu Stamford Bridge'e çekmeye istekli olduğu bildirildi.

Georginio Wijnaldum | Liverpool

Hollandalı uluslararası Georginio Wijnaldum, bu yaz Liverpool'dan ayrılmakta özgür olacak ve Avrupa çapında birçok talip olduğu düşünülüyor.

Barcelona en çok orta saha oyuncusuyla bağlantılıyken, Inter'in de hayal kırıklığı yaratan bir Şampiyonlar Ligi gösterisinin ardından kadrosunu güçlendirmek için hizmetlerini güvence altına almakla ilgilendiği bildirildi.

Hollandalı'nın Premier Lig kulübünde kalması mümkündür, ancak 1 Ocak yaklaştığında, ayrılma olasılığı giderek artmaktadır.

Christian Eriksen | Inter

Avrupa'nın en saygın oyun kurucularından biri olan Christian Eriksen'in Milan'a taşınması, Inter'in Ocak ayında piyasada olduğunu doğrulamasının ardından hayal kırıklığı yaratan bir tatil olacak gibi görünüyor .

Nerazzurri CEO'su Giuseppe Marotta, Eriksen'in San Siro'da mücadele ettiğini ve onu Antonio Conte'nin kadrosu için "işlevsel değil" olarak nitelendirdiğini belirtti.

Marotta, Dane'nin transfer listesinde olduğunu doğruladıktan sonra Sky Sports İtalya'ya verdiği demeçte, "Bu onun profesyonelliğine yönelik herhangi bir hakaret değil," dedi.

"Ceza yok, bu sadece gelişen bir durum ve ona daha düzenli oynayabileceği bir yere gitme şansı vermek adil."

İlginç bir şekilde, Arsenal daha önce Real Madrid'in dikkatini çekerken eski Tottenham yıldızıyla ilişkilendirildi.

Hakan Çalhanoğlu | AC Milan

AC Milan'a gitmesi biraz zaman aldı ama Hakan Çalhanoğlu bu sezon San Siro'da gerçekten çiçek açtı ve formu gözden kaçmadı.

Türkiye milli takımının Juventus'un radarında olduğuna inanılırken, Manchester United transfer şeflerinin onun mevcudiyetini izlediği bildiriliyor.

Kulübün 149 maçında kendi adına 29 gol ve takım arkadaşlarına sağlanan 45 golle, pek çok hayranı olacak.

Milan'ın patronu Stefano Pioli, Türkiye'yi elinde tutabileceğinden umutlu ve DAZN'a şunları söyledi : " Sorun olduğunu sanmıyorum. Calha bizimle ve kulüp ile. Onun iradesinin orada kalmak olduğuna eminim. bir müzakeredir.

"Kulüp, teknik alan, oyuncu ve ben aynı şeyi istiyoruz, önemli seviyelere ulaştı ve hala büyüyebilir. O, bahis oynanacak bir oyuncu."